Att resa med katt

  • admin
  • februari 22, 2020
  • Kommentarer inaktiverade för Att resa med katt
  • Uncategorized

För kattägare skulle det kännas oerhört tomt att inte hela tiden ha sin katt vid sin sida i hemmet. I själva verket kan det kännas lika tomt när man är ute och reser, och i synnerhet om man är på resande fot under längre perioder. Kanske har man kontor på mer än en ort, eller är en riktig husvagnsfantast som har husvagnen stående på en campingplats halvårsvis eller åker runt på sommaren. Då vill man självklart ha med sig sin katt dit man ska och därmed känna sig mer som hemma. Även om vissa katter föredrar att aldrig lämna hemmet, vill många katter befinna sig på samma plats som husse och matte. Har man aldrig förr rest med sin katt kan det kännas som ett stort projekt, därför kommer här några av de punkter man bör ha i åtanke innan man gör slag i saken.

Att campa med katt

Ska man åka längre på husvagnssemestern är det en bra idé att öva katten med kortare bilresor för att förbereda den och se hur den reagerar. Man behöver även ha i åtanke att alla campingplatser inte tillåter husdjur, eller att andra begränsningar kan finnas. Man ska även säkerställa att man har en plan för hur husvagnen, tältet och eventuella uteområden på campingen ska säkras så att katten inte rymmer eller får i sig något den inte borde. Även om katter gärna håller sig inomhus under regniga dagar rör sig campare och naturmänniskor ständigt ute, vilket gör dem till en bra grupp att marknadsföra sitt företag med då de kan använda paraplyer med tryck och reklam för företaget.

Att flyga med katt

För dem som bor flera månader om året utomlands känns det ganska givet att katten ska följa med. Här ska man tänka på att alla flygbolag inte accepterar katt i kabin, utan att de i dessa fall behöver åka i lastutrymmet. Detta kan givetvis vara extra stressande för katten då husse inte finns inom synhåll. Vill man enbart resa med katt i kabinen är det därför viktigt att man kollar upp flygbolagets regler för detta, samt bokar kattens biljett samtidigt som man bokar sin egen. Detta då det endast finns plats för ett begränsat antal katter i kabin per flygresa. Beroende på vilka länder man flyger mellan, gäller olika regler för vilka dokument och vaccin man behöver. Det är därför viktigt att man undersöker detta i god tid före resan så man verkligen har ordnat allt som krävs. Husdjurspass kontaktar man veterinären för att få hjälp med.

Oavsett hur man reser bör man tänka på att ha med sig kattens vanliga mat då katter kan vara petiga och inte vilja äta vad som helst. Om katten har specialmat är det inte säkert att detta kan införskaffas i vanliga butiker under husvagnssemestern eller utomlands.