De 5 dyraste kattraserna

  • Rebecka
  • november 30, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för De 5 dyraste kattraserna
  • Uncategorized

Man behöver inte äga många katter för att det ska kosta stora pengar, ibland räcker det med att köpa en. Här ska vi titta på de fem dyraste kattraserna i världen.

En dyr katt är förmodligen inte det bästa alternativet för en gåva till baby showern. Hos barnkalaset.se hittar du inte presenter till en baby showern men väl allt annat som krävs för arrangemanget i form av tallrikar, ballonger och annat. Mycket av det säljs i färdigkomponerade kit – enkelt, snabbt och framför allt enhetligt. Där hittar du allt för din baby shower.

Peterbald är en rysk kattras med rötterna i St. Petersburg. Det är en relativt ny ras som började avlas under mitten av 1990-talet. De ser väldigt speciella ut med långa, smala huvuden och stora spetsiga öron. I mångt och mycket påminner de om fladdermöss. Namnet kommer sig av en genetisk egenhet som gör att de kan födas antingen med eller utan päls. Priset för ett exemplar ligger runt 20 000 kr.

Kattrasen perser härstammar från Iran som historiskt sett var känt som Persien. En långhårig och vacker kattras som kostar någonstans i trakterna runt 25 000-30 000 kr. Persern kom till Europa runt 1620-talet och dess elegans och vackra utseende gjorde den till en populär katt bland adel och annat fint folk. Idag är det den näst mest populära kattrasen i USA, bakom Exotic. Ett skäl till att den är såpass populär är att det är en av de lugnaste kattraserna.

Bengalen är framavlad för att påminna om en djungelkatt. Exakt vilken härstamning rasen har är faktiskt inte känt. Vi vet dock att det är en korsning av leopard och en vanlig huskatt och att första gången rasen nämns är i en källa daterad år 1889. Hur mycket får du betala för en av dem? Mellan 40 000-50 000 kr. Utseendemässigt ser de ut som små leopardkatter i miniatyr.

Savannah är en hybridras som korsar siames med vild serval, ett afrikanskt kattdjur med stora karaktäristiska öron. Rasen utvecklades under 1990-talet. Om du är sugen på att skaffa en får du vara beredd på att betala ca. 200 000 kr. Du får också acceptera att katten du köper i princip är att betrakta som halv-vild. De är aktiva och busiga och kräver tveklöst ytor att röra sig på och få ömtåliga saker i sin närhet.

Ashera är såvitt vi kan bedöma den i genomsnitt dyraste kattrasen just nu. Om du vill ha en som husdjur får du vara beredd på att punga ut en summa på runt någon miljon. Asheran är en hybrid mellan en vanlig kattras och den vilda servalen. För att krydda anrättningen ytterligare finns gener från leopard med i mixen.