Kan Katt och hund bo tillsammans?

  • Rebecka
  • februari 13, 2022
  • Kommentarer inaktiverade för Kan Katt och hund bo tillsammans?
  • Uncategorized

Måste vi verkligen välja mellan att antingen skaffa en katt eller en hund trots att vi älskar båda två? Tursamt nog är det inte alltid nödvändigt att tvingas välja. Oftare än vad många tror kan hund och katt bli vänner eller till och med bästa vänner.

Hund och katt

Det finns en del faktorer som av gör om en hund och en katt kan bli vänner. Dels har åldern på katten respektive hunden betydelse men också vilken hundras det handlar om. En vuxen hund kan lättare bli vän med en kattunge eller tvärtom. Kom ihåg att en katt och hund har olika signalspråk. När en hund är glad viftar den på svansen medan en katt som är arg visar det genom att vifta på sin svans. Att sammanföra en hund och en katt kommer givetvis att kräva lite tålamod.

Åka bort med katt och hund

Det kan vara en härlig upplevelse att åka på en camping semester i naturen över en helg och verkligen vara tillsammans med sina bästa vänner. Se till att ta med ett rymligt tält (som alla får plats i) och skaffa bra liggunderlag så att det blir mysigt och varmt. Hos Astro online finns ett brett och bra urval av Liggunderlag och madrasser att välja mellan. Här finns till exempel vanliga liggunderlag, självuppblåsande madrasser, Therm-A-Rest samt kuddar och sittunderlag. Astro erbjuder sina kunder snabb leverans och 14 dagars öppet köp.

Olika behov

När din hund och katt accepterar varandra kommer deras olika behov fungera bra i vardagen. Katter är fantastiska, självständiga djur som helst gör som de vill men som ändå älskar att mysa med sin ägare. Hundar å andra sidan trivs bäst när de tränas (helst utomhus) och njuter av att vara i fokus. Din katt kommer inte bli avundsjuk när du tar hunden på en promenad utan kommer säkert tycka att det är skönt att få stanna hemma själv.