Tipsen som gör dig till den perfekta kattägaren

  • Rebecka
  • december 1, 2022
  • Kommentarer inaktiverade för Tipsen som gör dig till den perfekta kattägaren
  • Uncategorized

Du har kanske många gånger frågat dig vad som skiljer den perfekta kattägaren från en ägare som bara gör det nödvändigaste? Hur får du din misse att trivas som fisken i vattnet eller handen i handsken? Här får du tipsen som garanterat får din katt att uppskatta dig till max!

Satsa på kvalitet

De flesta kattägare vet att katter är svårflirtade och självständiga djur som inte låter sig luras av billiga patéer eller lågpriskedjans budgetmärke när det gäller torrfoder. Precis som du uppskattar din pälskling smakrika delikatesser och bekvämlighet. Vill du att din katt ska dyrka dig ska du satsa på kvalitet i alla lägen. Ett område där det är lätt att tro att du kan komma undan med lågprisvarianter är kategorin kattsand, du ska dock inte låta dig luras av enkelheten och välja det billigaste du kan hitta. På zoo.se kan du nämligen botanisera bland ett stort utbud av kvalitetsprodukter när det gäller kattsand och kattströ. Kattsand används för att dölja dålig lukt och ge katten möjlighet att gömma resultatet av sina behov. Du ska dock inte glömma att doft och känsla spelar roll. Satsa därför på kattsand som är doftfri och som känns mjuk och behaglig för din katt.

Personliga preferenser

Att katter har olika personlighet är inget nytt, men för dig som kattägare gäller det att ta reda på just din katts unika temperament. Vilken kattsand föredrar just din misse och vilket foder får din katt att spinna? Mjuk kattsand passar en del katter bättre medan andra föredrar strö. Se till att du har extra kattsand hemma som du lätt kan ta med när du ska ut på resa med din fyrfota vän. Resan blir mindre stressande om katten får tillgång till foder och kattsand som den känner igen.

Förebygg katastrofer

Precis som vi människor behöver ha proviant inför krig och kris behöver även våra husdjur kunna äta och uträtta sina behov i kristider. Den perfekta kattägaren ser till att ha en låda med foder och förnödenheter till katten om ett nödläge skulle uppstå och det inte finns möjlighet att beställa det som behövs från zoo.se.