Kattutställningar, ett kul intresse

  • Rebecka
  • augusti 28, 2016
  • Kommentarer inaktiverade för Kattutställningar, ett kul intresse
  • Katten

 

Om man tycker det är skoj att få chansen att titta på olika kattraser kan man med fördel besöka olika kattutställningar. Det arrangeras flera olika utställningar varje år i hela Sverige. Det är bara att söka på nätet så kommer det upp olika förslag. Många lokala kattklubbar ordnar både större och mindre utställningar.

En kattutställning går till så att varje katt får en bur att vara i, där ägaren gör det mysigt genom att ta med saker hemifrån. Varje bur har ett nummer och besökarna kan enkelt hitta rätt genom att titta i en katalog som trycks upp inför utställningen. Sedan är det bara att gå runt och titta på olika raser, kanske prata med olika uppfödare om man har funderingar om att köpa en katt. Man kan fråga om allt det man undrar över vad gäller katter.

Det är också roligt att se när katten är i tävling och ska bedömas av en domare. Katten ställs på domarbordet. Den ska vara stilla, van vid att bli hanterad av en okänd människa som domare är. Domaren ska kunna lyfta och känna på katten och bedöma pälskvalitet,färger, mått, öronens placering o s v.