Dyra raskatter

  • juni 8, 2018
  • Kommentarer inaktiverade för Dyra raskatter
  • Uncategorized

Har du funderingar på att skaffa katt men inte riktigt vet vad du ska ha för ras? I den situationen har många kattälskare befunnit sig. Kanske har man en favoritras eller så hittar man en medan man letar. Det viktigaste, förutom att räkna på de löpande kostnaderna för en katt, är att man måste ha råd att köpa katten. En raskatt som kommer från en seriös uppfödare kostar tusentals kronor. Det kostar att föda upp katter helt enkelt. I gengäld får du en renrasig katt med stamtavla som du, om du vill kan ställa ut. En del uppfödare säljer också de katter som inte uppfyller rasstandarden fullt ut, de är ändå renrasiga, till ett lite lägre pris. De katterna kommer troligen aldrig bli någon utställningschampion, men det spelar inte roll om man inte är intresserad av att ställa ut sin katt.

Försäkring är viktigt

En helig birma

När du har bestämt dig för vilken kattras du vill ha kan det hända att det saknas lite pengar för att du ska kunna köpa den. Hos freedomfinance kan du ansöka om ett lån så att du kan köpa din kattunge. Tänk bara på att det inte är inköpspriset som är den stora kostnaden utan de löpande utgifterna för katten. Se till att teckna en försäkring så fort du köper din katt. Många tycker att detta är onödigt men när olyckan är framme eller katten blir sjuk, kan en försäkring som täcker en stor del av veterinärkostnaderna vara skillnaden mellan vidare liv eller att tvingas avliva.

Information om kattraser

Om du till exempel funderar på att ställa ut din katt kan du gå in på Sveriges Kattklubbars Riksförbunds hemsida och läsa mer. Här kan du också hitta närmaste lokalavdelning dit du kan vända dig om du vill träffa fler kattälskare. För vem vet vad som händer, du kanske kommer på att du vill ha en katt till av en annan ras och då kan det ju vara bra att ta reda på lite om rasen först.