Så slipper du katter som kissar i rabatten

  • admin
  • mars 13, 2018
  • Kommentarer inaktiverade för Så slipper du katter som kissar i rabatten
  • Katten

Om man har en trädgård finns risken att andra katter besöker den för att göra sina behov i rabatten. Förutom att det är otrevlig och luktar illa kan också blommor må dåligt av det. Katten gräver ofta också mycket före och efter att den gör sina behov och då kan den gräva upp lökar, ta sönder växtrötter och bara göra rabatten otrevlig att se på. Om man har egna katter kan de dessutom bli skrämda eller råka i slagsmål med den främmande katten. Det gäller alltså att få stopp på kisseriet med en gång. Ibland hjälper det inte att prata med grannarna om de inte förstår oangelägenheten. En katt gör sällan sina behov i den egna trädgården, men i grannens trädgård går det ofta bra. Kattens ägare märker därför sällan av något i trädgården. Om kattägaren heller inte har en kattlåda kan det vara än större risk att katten ofta besöker grannarna för att göra det den ska.

Hindra det ovälkomna besöket

Det finns flera olika sätt att förhindra att främmande katter kommer och gör sina behov i rabatter och liknande. Om man har en katt själv bör man dock tänka på att även den kan bli bortskrämd med några av dessa metoder. Det finns till exempel elektroniska kattskrämmor som skrämmer iväg katter och andra skadedjur. Dessa fungerar med hjälp av elektroniska impulser och skrämmer iväg katten utan att skada. kattens påverkan på naturen innefattar inte bara att den gör sina behov i rabatter. Om man har egna djur kan främmande katter förhindra att de vågar få ut. En katt är dessutom ett rovdjur. Den dödar och äter både möss, insekter och fåglar. Om man har ett fågelbord där man matar småfåglar måste man alltså göra sig förberedd på att andras katter kan få för sig att vakta och döda fåglarna när de kommer för att äta. I dessa fall kan man få ta till drastiska metoder för att bli av med katten. Ofta räcker det inte att bara prata med kattens ägare.

Skydda även möblerna

En person som har en utekatt kan ofta inte förstå hur de ska förhindra sin katt att störa grannar. De menar ofta att en utekatt inte kan hållas inne. Så fungerar det givetvis inte. Även en katt som varit ute hela sitt liv kan sedan vänja sig vid att vara inomhus. nya loungemöbler som ger en lyxig känsla till uteplatsen men det hjälper föga om grannens katter ska klösa på dem, sova i dem eller rent av göra sina behov i dem. Om inget hjälper kan man bli tvungen att skrämma katten rejält när den kommer för att stöka till. Ett tips är att spruta vatten på den. Det skadar inte katten men en katt finner det ofta mycket obehagligt. Om man fortsätter med detta under en tid kommer katten snart att förstå att den inte är önskvärd just på det stället. Om problemet är stort bör man också kontakta sin kommun eftersom att man inte får hålla en katt så att den orsakar olägenheter för andra.